Ce este arta?

Arta este cea mai cunoscuta forma de manifestare a trairilor interioare si a propriei viziuni asupra lumii ori asupra a ceva concret. Scopul artei este acela de a dezvalui, de fapt, intentiile artistului. Arta inseamna a vedea lucrurile altel decat par a fi, intr-un mod original si creativ, reusind sa te diferentieze de ceilalti, prin unicitate.

Tousi, ca sa te numesti artist, pe langa inpiratie si talent ai nevoie si de foarte multa munca. Spre exemplu, pentru a deveni un bun scriitor, trebui sa fii, inatai de toate, un bun cititor. Ai nevoie de multe incercari, pana ajungi sa iti definesti un stil propriu si original.

De fapt, arta este cea mai buna forma de comunicare. Este modalitatea prin care artistul comunica cu publicul sau prin rezultatul muncii sale. Fie ca vorbim de arte plastice, de muzica, literatura, teatru, dans sau multe alte forme ale acestora, creatorul incearca, printr-un “limbaj propriu”, sa transmita un mesaj receptorului. Si fiindca arta nu are limite, exista o multime de modalitati prin care poate sa o faca. Important este modul in care receptorul intelege mesajul transmis.

Nu intotdeauna ceea ce se transmite se si recepteaza ca atare, insa, cel mai adesea esenta ramane neschimbata.

Sa ne amintim de talentatul Da Vinci, care nu numai ca a dus arta la superlativ, dar a venit si cu o serie de noutati care au revolutionat lumea. Mesajele sale subliminale sunt subiectul multor controverse si multi s-au laudat spunand ca au inteles ceea ce vrea sa transmita. Insa, din moment ce pictorul nu a lasat prea multe indicatii cu referire la operele sale, acum nimeni nu stie de ce, pentru ce si ce anume a creat. Si nu cred ca va afla cineva vreodata. Important este ca Da Vinci a fost un geniu al vremurilor sale si va ramane mult timp de acum incolo.

Arta este esenta sufletului uman si traiste in fiecare dintre noi. Trebuie doar sa fie descoperita si exploatata ca atare. A inceput sa se rafranga in tot mai multe domenii de care nu suntem constienti, lucru care nu poate decat sa ne bucure. In fond, toata viata noastra este o arta, trebuie doar sa alegem cum o fructificam.

 

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

    Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>